Artikel: De aankoop van een nieuwe complete badkamer

Om de 50-plusser te verleiden om nieuw sanitair te kopen, is het belangrijk om te weten wat men uit zou geven aan de badkamer en wat de voornaamste redenen zijn om een nieuwe badkamer te kopen. In dit artikelen wordt gekeken naar een complete nieuwe badkamer. Wat zijn de redenen voor de aankoop van een nieuwe complete badkamer en hoeveel zijn zij bereid om hieraan uit te geven? 

Bedrag voor een complete badkamer

De bedragen die 50-plussers uitgaven aan een nieuwe complete badkamer varieert. Een groot deel van de 50-plussers (42%) weet niet meer welk bedrag zij ongeveer kwijt waren bij de aankoop van een complete badkamer. Bijna een vijfde (18%) gaf meer dan €10.000 euro uit. Daaropvolgend gaf 16% een bedrag tussen €1.500 en €4.000 uit en 14% spendeerde tussen de €7.501 en €10.000. De minste 50-plussers (10%) gaven tussen de €4.001 en €7.500 uit. Gemiddeld gaven zij € 7.778 uit aan een nieuwe complete badkamer.

Aankoopplaats

Het vaakst kochten 50-plussers hun nieuwe complete badkamer bij een lokale badkamerspeciaalzaak (25%) of bij een bouwmarkt (22%). Daarna volgt de badkamerspeciaalzaak van een keten (17%) en de sanitairgroothandel met 12%. Sommige badkamers werden online gekocht (8%) of direct bij de fabrikant (3%). Ongeveer een op zeven (14%) kocht de badkamer elders, namelijk bij Ikea of een aannemer.

Redenen voor aankoop

De voornaamste redenen voor de aankoop van een nieuwe complete badkamer zijn het verhogen van comfort (38%) en omdat de vorige badkamer te oud was of gebreken vertoonde (37%). Ongeveer een derde (32%) van de 50-plussers gaf aan dat de vorige badkamer niet meer zijn of haar smaak was. Ook kocht 28% van de 50-plussers een nieuwe badkamer om de veiligheid te verhogen. Andere genoemde redenen waren een verhuizing (10%), de wens om een extra badkamer in de woning te hebben (5%), verandering van gezinssituatie (4%), en om de woning makkelijker te kunnen verkopen (2%). In onderstaande figuur staan ook de redenen per leeftijdscategorie afgebeeld. Zo blijkt dat het verhogen van veiligheid belangrijker is naarmate men ouder wordt.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen