Artikel: Kennis van consumenten over warmtepompen

De warmtepomp maakt op dit moment een opmars en lijkt de manier te worden waarop woningen verwarmd gaan worden. De opmars blijkt ook uit het feit dat een deel van de consumenten al goed lijkt te weten hoe een warmtepomp werkt en wat de consequenties zijn. Hoe ver rijkt de kennis van de consument al? Welke merken warmtepompen weet hij te noemen?

Bekendheid warmtepomp
Het blijkt dat 42% van de consumenten weet dat een warmtepomp bestaat. Een vijfde weet ongeveer hoe een warmtepomp werkt en wat de consequenties zijn. Een bijna net zo groot aandeel (19%) weet te vertellen dat er meerdere soorten warmtepompen zijn. Ook geeft 7% aan exact te weten hoe een warmtepomp werkt en wat de precieze consequenties zijn, een klein aandeel van 1% noemt zichzelf zelfs expert. Hoewel de warmtepomp bekendheid geniet, kan gesteld worden dat de kennis rondom het apparaat nog voor verbetering vatbaar is.

Bekendste merken warmtepomp
Wanneer u aan warmtepompen denkt, welk merken komen dan bij u op? Meer dan de helft van de consumenten weet op de vraag ook al daadwerkelijk een merk te noemen. Nefit, Vaillant en Remeha worden hierbij het meest door de consument genoemd.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen