Artikel: Nieuwe onderdelen in de badkamer

Wanneer 50-plussers hun badkamer willen vernieuwen, kunnen ze een compleet nieuwe badkamer of losse nieuwe onderdelen kopen. Welke onderdelen kiest de 50-plusser bij het renoveren van de badkamer en waar koopt hij ze?

Populaire losse onderdelen

De losse onderdelen die 50-plussers het vaakst vernieuwen om de badkamer op te knappen zijn accessoires (68%). Bijna de helft (49%) heeft nieuwe verlichting genomen bij de badkamerrenovatie. Bij 42% werd er een nieuwe wastafel geplaatst en bij 36% een nieuw badkamermeubel. Bij 35% van de vernieuwde badkamers werden de muurtegels en het toilet vernieuwd. In 32% van de gevallen werd de douchecabine en de vloer vernieuwd. Verder koos bijna een derde (31%) van de 50-plussers voor een nieuwe badkamerkast en 21% voor een nieuwe kleur of textuur op de muur. Deuren (14%), ramen (9%) en baden (8%) werden het minst gerenoveerd.

Aankoopplaats

Voor de aankoop van losse onderdelen gaan de 50-plussers het vaakst naar een bouwmarkt, 60% noemt dit. Online aankopen volgen daarna met 14% en 13% gaat naar de lokale badkamerspeciaalzaak. Een op de tien 50-plussers koopt de onderdelen bij de sanitairgroothandel en 9% bij de badkamerspeciaalzaak van een keten. Bij de fabrikant worden het minst vaak losse onderdelen gekocht (4%).

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen