Terugblik: Spetterend Sanitair 2025

Op 29 oktober jl. was de bijeenkomst Spetterend Sanitair 2025.  Er was een volle zaal gevuld met mensen uit de sanitairbranche van nu en van vroeger, oud leden van de stichting en andere geïnteresseerden. Anouschka Laheij vertolkte de rol van dagvoorzitter. Harm van den Oever, de laatste voorzitter van de Stichting Verwarming en Sanitair, trapte samen met Anouschka af. Met een korte film over de Stichting Verwarming en Sanitair werd er een stapje teruggedaan in het verleden.

Daarna gingen we terug naar waar het eigenlijk om ging, het onderzoek naar de toekomst van sanitair. Jan-Paul Schop, directeur USP Marketing Consultancy, de partij die het onderzoek heeft gedaan, bracht in zijn presentatie de highlights van het onderzoek aan de orde. Vervolgens werd hij op het podium vergezeld door een aantal tafelgasten: Saskia Euwe, directeur Baden Plus, Freek Wiesenhaan, directeur Hansgrohe en Arnold Koomen, algemeen directeur bij Galvano. Er kwamen drie thema’s aan bod. Jan-Paul gaf op ieder thema een korte inleiding waarop de dagvoorzitter een aantal vragen aan de gasten stelde waarop zij konden reageren. Via de mentimeter kon het publiek ook vragen stellen.

Na het gesprek met tafelgasten was het tijd voor een spetterende lancering van het kennisplatform. Op dit platform staan de diverse rapportages die zijn gemaakt van het onderzoek, maar ook vele artikelen die te koppelen zijn aan relevante thema’s zoals duurzaamheid, innovatie en trends en aan categorieën zoals de groothandel, de detailhandel , de installateur en de fabrikant.

Met de presentatie van Leen Zevenbergen gingen we een interessante kant op. Hij gaf een blik in de toekomst, meer algemeen, maar uiteindelijk ook zeer relevant voor de sanitairbranche. Hij gaf aanknopingspunten om tezamen met het onderzoek eens goed te bekijken.

De afsluiter van de middag was Ernest van der Kwast die met een knipoog en een humoristische twist het einde van de bijeenkomst én van de Stichting Verwarming & Sanitair kenschetsten.

Bekijk hier de presentatie van Jan-Paul Schop

Bekijk hier de introductie op de thema’s van het gesprek met de tafelgasten